A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelmi tájékoztatónk: adatvédelem

Berniruhák BLOG

Méretezés, avagy hogyan vásárolj magadnak indiai ruhát?

Az első dolog az, hogy ha magadnak szeretnél indiai ruhát varrni vagy varratni azt is megteheted. Az ehhez szükséges anyagot az anyag menüpont alatt találod meg. Ha mégis úgy döntenél, hogy a kész, már előre elkészített indiai ruha, szári, abaya, choli mellett teszed le a voksodat pár jó tanács ahhoz, hogy olyan ruhát tudjál vásárolni, ami a méreted:

Mint fent már említettük Indiában a szabó egyénekre egyenként mind más formára készíti a ruhákat. Tudnod kell, hogy a legtöbb esetben plusz anyagot hagy benne.

Mi is az a plusz anyag az indiai ruhában?

A ruha kiengedésére ad lehetőséget. Tehát ha pl te kiválasztasz egy felsőt, ami nagyon tetszik, de a mell része nem jó neked ne csüggedj, mert még van remény, hogy a hőn áhított ruhadarab a tiéd legyen anélkül, hogy fogyókúrába kezdenél. Tegyük fel, hogy egy ruha mellben 100 cm és a te méreted 106 cm. Ilyen esetben nagy segítségedre lehet a plusz anyag!

Az indiai ruhák adatlapján 2 fajta plusz anyag kategóriát különböztetünk meg

  1. Az első a ruha oldalában található. Ez az adat a legtöbb esetben tól- ig méretezést jelent. E azért van így, mert előfordul, hogy a csípő résznél 2cm még a mell résznél 4cm a plusz anyag. Érdemes itt mindig a legkisebb adatot figyelembe venni.
  2. Második kategória a ruha vagy felső ujjában található plusz anyag. Ez a legtöbb esetben minden részen ugyanannyi.

Az adatokat cm-ben adjuk meg és minden esetben csak a hasznosítható anyag méretét írjuk fel! Ha pl egy ruha pluszanyaga be van vágva, akkor azt mi nem tekintjük a ruha bővítésére alkalmas anyagnak. Azon termékeknél ahol az adatlapon nem tüntettük fel plusz anyagot ott a ruha nem bővíthető.

Felső ruházat, indiai ruhák, gyerek ruhák, férfiruhák méretezése

Mint már fent is említettük, hogy az indiai ruhákba bele írt méret nem egyezik meg az európai méretezéssel így a ruhákba bele írt méreteket nem tüntetjük fel. Viszont a cm-ben lemért adatokat összevetjük egy, Európában teljes mértékben elfogadott méret táblázattal, amely alapján körülbelül meg tudjuk állapítani a termék méretét. Ezek az adatok csak irányadásnak szolgálnak.

Hogyan vásároljak indiai felsőt, indiai ruhát?

Mielőtt nekilátsz termékeink között válogatni, kelleni fognak az adataid, ami alapján olyan ruhát tudsz majd venni, ami jó lesz rád.

Honnan tudod meg a saját méreted a megfelelő indiai ruha kiválasztásához?

Tapasztalatunk az, hogy aki saját magát méri le és ezen adatok alapján vásárol szinte biztos, hogy kicsi ruhát fog venni.

A garantáltan jó megoldás a következő:

Vegyél elő egy olyan vagy hasonló ruhát, amit hordasz, amit vásárolni szeretnél. Fontos, hogy legyen kényelmes. Ezt a ruhát lent leírt mérési technológia alapján mérd le. Ha ez megvan, akkor meg vannak a saját személyes adataid. (Érdemes fogyás- hízás esetén újra mérni.)

Ezek után kezdődhet a vadászat!

Mellbőség méretezése:

Az adatok minden esetben cm- ben vannak megadva.

A mell méretet úgy mérjük, hogy a két hónaljban kifeszítjük, a mérőszalagot. Ez az adat is lehet tól-ig méret, hiszen ha az anyag rugalmas, akkor feszítve is lemérjük. A mérőszalagon lemért számot megszoktuk duplázni így jön ki a teljes adat, amit az adatlapon találsz.

Csípőbőség mérésénél:

a ruha oldalánál felső esetén a felskiccelésnél mérünk ugyanúgy, mint a mellnél.

Váll mérése:

A terméken a vállat a varrástól varrásig számítva szoktuk mérni. Előfordul az is, hogy nincsen váll varrása egy ruhának akkor csak egy kb adatot adunk meg természetesen cm-ben.

Hossz mérése:

Az adatlapon a hossz kategóriánál a ruha teljes hosszát jelöljük. Váll és a ruha alja közötti távolságot.

Az adatok cm-ben vannak megadva.

Ujj karöltő és bicepsz mérése:

A ruha ujját a vállvarrástól számítva az ujjon végig teljes hosszban mérjük. A karöltő a váll és a hónalj közötti távolság megduplázása után jön ki. A bicepsz az a könyök és a váll közötti részen lemért egy körtávolság.

Derékbőség lemérése:

A nadrágoknál a derékméret a körben lévő adatokat jelenti. Mérése a következő képen történik. Egy asztalra lefektetjük a nadrágot, lemérjük mérőszalaggal a derék részt majd ezt megduplázzuk. Így jön ki a derék mérete. Nadrágjaink háromféle kategóriába vannak sorolva:

  • Gumis indiai nadrágok: ezeknek a nadrágoknak értelem szerűen alapállapotba és a gumi kihúzva.
  • Kötős indiai nadrágok: ezek a nadrágok kisebbre összehúzhatóak. Általában a max legnagyobbra állítható derék méretet írjuk.
  • Kötő nélküli indiai nadrágok: Ezekből hiányoznak a derék részen a gumik vagy a kötők. Alakíthatóak saját derekunk méretére is.

Nadrág hosszának mérése:

Az indiai nadrágok hossza a derék és a naci alja közötti távolság cm-ben megadva.

Nadrág belső szárhossz méretezése:

A lábak közötti rész és a lábszár közötti rész és a lábszár közötti távolság ülep pedig a derék és a lábak közötti rész mérete.

Kendők és szárik méretezése:

A termék széle és hossza van lemérve cm-ben.

Még néhány fontos információ, amely segítségedre lehet a vásárlásnál.

A termékek alapján, a méreteken kívül feltüntetjük azt, hogy milyen anyagból van a ruha, milyen rajta a díszítés, milyen minőségű.

Ruháink nagy százalékban (indiai 30% afrikai 50%) tartalmaznak vadonatúj termékeket, amik használt ruhaként vannak feltüntetve.

Az afrikai ruháknál általában a fotókon is látható, hogy az anyaga kemény még, mert benne van a keményítő, ami általában első kimosás alkalmával kijön belőle, megpuhul.

Az adatlapon úgy jelezzük ezt, hogy anyaga: kemény pamut.

Javasoljuk, hogy ha kiválasztasz egy ruhát, nézd meg az összes róla készített fotót.

Ha bármilyen hibát fedezünk fel a terméken, akkor ezeket próbáljuk a képeken vagy a termék adatlapján jelezni, de mivel mi is emberek vagyunk és hibázhatunk, előfordulhat olyan kis hiba, amit nem vettünk észre. 

Ékszerek

Az általunk árusított ékszerek bizsu kategóriában tartoznak. Fémre való allergiásoknak javasoljuk az ékszerek tesztelését.

Reméljük ezzel a kis leírással segítettünk neked megtalálni álmaid ruháját.

Ruhák tisztítása

Az indiai ruhafestékek elég nagy százalékban engedi a színüket. Ezért ebben az esetben a használt ruhákkal szerencsénk van, hiszen egy több színű ruhadarabnál nagyon könnyen észre lehet venni, hogy engedi-e a színét és, hogy fog-e, mivel ezek már voltak mosva. A ruhákat minden esetben hordásuk előtt érdemes átöblíteni. Mosási tanácsunk az, hogy kifordítva kéz meleg, langyos vízben minden darab ruhát kézzel mossatok ki. Minden ruhához vegyetek külön vizet és ezzel le tudjátok tesztelni, hogy engedi-e a ruhafesték a színét.