A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelmi tájékoztatónk: adatvédelem

Berniruhák BLOG

BERNIRUHAK.HU WEBÁRUHÁZ ÜZLETSZABÁLYZATA

Letöltés

Kedves Vásárlónk!

Üdvözöljük az Berniruhak.hu online áruházban.
Kérünk, vásárlást megelőzően figyelmesen olvassa el az alábbi vásárlási tájékoztatót.
Üzemeltető neve: Blue Diamond Ice Kft
Székhelye: 2225 Üllő, Pesti út 60.
Adószám: 23461286113
Cégjegyzékszám:  13 09 188841
Bejegyezte: Budapest Környéki Törvényszék Cégbíróság
Bankszámlaszám: 11742874-21434671-00000000 Otp Bank
Telefonszám: +36 70 609 1406
E-mail: ugyfelszolgalat@berniruhak.hu

árhelyszolgáltató adatai:

Tárhelyszolgáltató:

WebshopCompany Ltd UNIT 30, Red Scar Business Park Longridge Rd, PRESTON LANCASHIRE PR2 5NA United Kingdom
Tárhelyszolgáltató elérhetősége: https://webshopcompany.co.uk
Tárhelyszolgáltató email címe: wsc@webshopcompany.uk
Tárhelyszolgáltató telefonszáma: +00 44 2081 443 445
Magyarországi telefonszám: +36 1 445 1000

Tájékoztatjuk, hogy a berniruhak.hu Webáruház -  továbbiakban: Webáruház – használatával Ön elfogadja a jelen felhasználási feltételekben foglalt rendelkezéseket. Kérjük, hogy kizárólag akkor használja tovább a Webáruházat, ha a jelen felhasználási feltételeket megismerte, és azt maradéktalanul elfogadja. A Webáruházunkban történő rendelés véglegesítésével együttesen elfogadja jelen általános szerződési feltételeinket.

A Blue Diamond Ice Kft (a továbbiakban: Üzemeltető) a jelen ÁSZF rendelkezéseit, a forgalmazott termékek körét, vételárát, határidőket, stb. szabadon megváltoztathatja. A változás a Webáruházban történt megjelentés időpontjától hatályos. Bármely vásárló, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással. A változtatások a már létrejött szerződéseket (visszaigazolt megrendeléseket) nem érintik.

A Honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet jelen ÁSZF nem tartalmaz, a Honlapon elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják. Jelen ÁSZF rendelkezéseit, illetve a Honlapon elérhető tájékoztatókat és egyéb információkat együttesen, egymásra tekintettel kell értelmezni. Amennyiben a jelen ÁSZF és a Honlapon elérhető tájékoztatók és egyéb információk tartalma eltér, úgy a jelen ÁSZF rendelkezései az irányadóak.

1. ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK

1.1. A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2014. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2015. (II. 26.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseire.  A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

1.2. A Webáruház megtekintésével, a regisztrációval, illetve a vásárlással (az itt felsorolt magatartások bármelyikével) a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Üzemeltető és a Webáruház használója között. Ön, mint a Webáruház használója köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit. Amennyiben Ön az ÁSZF bármely rendelkezését nem fogadja el, úgy az oldalt nem használhatja, Ön nem jogosult a webshop tartalmának megtekintésére, a Webáruházban vásárlást nem alkalmazhat.

1.3. A Webáruház használata, valamint a Webáruház által nyújtott szolgáltatás igénybevételéhez szükséges adatszolgáltatás önkéntes alapon történik, és az adatokat az Üzemeltető csak a szolgáltatás megfelelő nyújtásához szükséges mértékben, a jelen felhasználási feltételek Adatkezelés menüpontjában meghatározottaknak megfelelően használja fel.

1.4. A Webáruház nyelve magyar. Mindennemű kommunikáció kizárólag írásban történik a későbbi nyomonkövetés elősegítésére a webáruház email címével. Az Üzemeltető nem vállal felelősséget olyan emailekért, amelyek valamilyen szolgáltató hiba miatt nem kerültek az Üzemeltető email fiókjába. A telefonos megkereséseket munkanapokon 9-17 óra között fogadjuk, azonban a telefonon elhangzott információk csupán tájékoztató jellegűek.

2. MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK KÖRE

2.1.  A Webáruházban megvásárolható termékek indiai és afrikai használt ruhák, új ékszerek.

2.1.1. A használt ruhák adatlapján minden esetben feltüntetésre kerül a ruhák méretei, kezelésükre vonatkozó paraméterek (mosási útmutató, anyag). A termékek adatlapján fel van tüntetve a ruha állapota és ha a ruha hibás, akkor a hiba leírása. A hibával feltüntetett ruha megvásárlásakor a vásárló tudomással bír a hibáról, így a hibára vonatkozólag utólag minőségi kifogással nem élhet.  A használt ruhák minden estben. figyelembe kell venni azokat a körülményeket, amelyek alapján a Vásárló bizonyos hibák előfordulására számíthatott. Az avulás folytán ugyanis egyes hibák jelentkezései egyre gyakoribbakká válnak, amelyek következtében azt, hogy egy használt termék ugyanolyan minőséggel rendelkezhet, mint egy újonnan vásárolt, nem lehet feltételezni. Ennek alapján a Vásárló csak az olyan hiányosságok tekintetében érvényesítheti a szavatossági jogait, amelyek a használtságból eredő hibákon felüliek, és azoktól függetlenül keletkeztek. Ha a használt termék hibás és erről a fogyasztónak minősülő Vásárló a vásárláskor tájékoztatást kapott, az ismert hiba vonatkozásában a Szolgáltatónak nincs felelőssége.


2.1.2. A Webáruházban forgalmazott ékszerek bizsuk, amelyek használata előtt a Vásárlónak ajánlatos bőrpróbát végeznie.

2.2. A megjelenített termékek online, a Webáruházon keresztül rendelhetők meg. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban értendők, tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra. A szállítási költséget a Webáruház a termék súlyának vagy darabjának és jellegének tekintetében automatikusan számolja ki, amelyet a Vásárló a termék kosárba tételével ellenőrizhet. A szállítási költség több termék esetén a súly és jelleg tekintetében változhat.

2.3. A Webáruházban a Webáruház részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jelenít meg. A termékek adatlapján megjelenített képek színe eltérhet a valóságtól, függ a vásárló által használt eszköz beállításaitól.  Nem vállalunk felelősséget a Webáruházban megjelenő kép és a termék tényleges kinézetének különbözősége miatt.

2.4. A Webáruház üzemeltetője a jelen ÁSZF rendelkezéseit, a forgalmazott termékek körét, vételárát, határidőket, stb. szabadon megváltoztathatja. Az Üzemeltetőnek az adott termék adott áron történő eladására vonatkozó kötelezettsége a termék árának a Webáruházban közzétett megváltoztatásáig áll fenn. A változás a Webáruházban történt megjelenítés időpontjától hatályos. Bármely vásárló, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással. A változtatások létrejött szerződéseket nem érintik.

2.5. Amennyiben a Webáruház minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő feltűnően nagy értékaránytalanságú ár miatt (téves ár miatt (“0” Ft-os vagy “1” Ft), akkor a Webáruház nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

2.6. Hibás ár esetén esetben feltűnő értékaránytalanság áll fenn a termék valódi és feltüntetett ára között, amit egy átlagfogyasztónak azonnal észlelnie szükséges. A Polgári Törvénykönyvről szóló 2014. évi V. törvény (Ptk.) alapján a szerződés a felek akaratának kölcsönös és egybehangzó kifejezésével jön létre. Amennyiben a felek nem tudnak megállapodni a szerződéses feltételekben, azaz nincs meg a felek akaratát kölcsönösen és egybehangzóan kifejező nyilatkozat, abban az esetben nem beszélhetünk érvényesen létrejött szerződésről, amelyekből jogok és kötelezettségek fakadnának. Ennek alapján a hibás/téves áron visszaigazolt megrendelés semmis szerződésnek tekintendő.

2.7. Akciós áru (kedvezményes áru) esetében az akció a megadott határidőig vagy a készlet erejéig tart. Amennyiben az akciósan megrendelt termék elfogyott vagy időszakos készlethiány merül fel, erről a megadott e-mail címre a megrendelés után az eladó értesítést küld. Az akciós ár mellett A Webáruház megjelenteti az eredeti eladási árat is áthúzva, és külön (-) jellel jelölve a kedvezmény mértékét.

2.8. A termékek adatlapján feltüntetett értékek és tulajdonságok információs jellegűek. A termékek méretei a Webáruházban köttétett módon lettek meghatározva.

2.9. A termékek adatlapján feltüntetett mennyiség ’1’ nem a raktárkészlet mennyiségét jelentik. Az alap mennyiség a rendelhető mennyiséget jelenti. A Webáruházban rendszerint a termékekből egy db található.

3. VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK

3.1 A Webáruházban mindenki vásárolhat, aki regisztrációval rendelkezik és elfogadja a jelen üzletszabályzatban foglalt feltételeket. A vásárlást megelőzően a pontos adatok megadásával ki kell tölteni a regisztrációs űrlapot.

3.2. a Webáruházban történő regisztráció során a Vásárlónak meg kell adnia személyes adatait, nevet, címét irányítószámmal és egy mobilszámot.

3.3. Felhasználó a vásárlás/regisztráció során köteles a saját, valós adatait megadni. A vásárlás/regisztráció során megadott valótlan, vagy más személyhez köthető adatok esetén a létrejövő elektronikus szerződés semmis. Webáruház kizárja felelősségét, amennyiben Vásárló más nevében, más személy adataival veszi igénybe szolgáltatásait.

3.4.Vásárló/Felhasználó köteles minden rendelés előtt adatai helyességét ellenőrizni. Webáruházunk semmilyen formában nem vállal felelősséget a hibás adatokból eredő téves teljesítésért.

4. ONLINE VÁSÁRLÁS MENETE, az adásvételi szerződés létrejötte

4.1.Az oldal megtekintésével létrejött szerződéses jogviszony mellett a Webáruházban történő vásárlás esetén szállítási (adásvételi) szerződés jön létre a Vásárló / Felhasználó és Eladó (továbbá: Üzemeltető) között, amely jogviszonyra a megrendelés és visszaigazolás, valamint a jelen ÁSZF rendelkezései egyaránt irányadók.

4.2 Webáruház 48 órán belül köteles visszaigazolni a vásárló megrendelését, ennek hiányában a vásárló mentesül ajánlati kötöttsége alól.

4.3..Az adásvételi szerződés feltételeit a megrendelés elküldésével a vásárló elfogadja.

4.4. regisztráció és vásárlás:

4.1. Válassza ki a megvásárolni kívánt terméket, majd a termék bruttó ára alatt található  "KOSÁR" ikonra kattintson. Amennyiben más terméket is szeretne vásárolni, ismételje meg az előbb leírtakat. Amennyiben úgy gondolja, hogy befejezte a vásárlást, kattintson a "KOSÁR" vagy a "FIZETÉS" ikonra vagy szövegre.

4.4.2. (1. Kosár) A megjelenő oldalon alkalma nyílik javítani az adatbeviteli hibákat, kiüríteni a kosarat, a nem kívánatos tételeket a mínuszjellel kitörölni, továbbfolytatni a vásárlást, valamint befejezni a vásárlást. Ha van kuponkódja, lehetősége van azt beírni a megfelelő mezőbe és a "Hozzáadás" gombra kattintva érvényesítheti kedvezményét! A vásárlást befejezheti, de folytathatja tovább a „Vásárlás folytatása” gombra kattintva.

4.4.3. (2. Címek) Itt megtekintheti a személyes adatait, amit regisztrációkor megadott! A kézbesítési és számlázási címet is lehet módosítani, amennyiben szükséges a „módosítás” gombra kattintva. A Vásárló a rendelés véglegesítése előtt minden esetben köteles ellenőrizni címét és telefonszámát. Webáruházunk semmilyen formában nem vállal felelősséget a hibás adatokból eredő téves teljesítésért. A cím helytelensége miatt meghiúsult rendelések újra küldésére csak abban az esetben van mód, ha a Vásárló a rendelés teljes vételárát a szállítási költségekkel együtt az Üzemeltető bankszámlaszámára átutalja.

4.4.4. (3. Szállítási módok) A szolgáltatási feltételek elfogadása után módja nyílik személyes üzenetet hagyni nekünk pl. a szállítási időpontról pl.

4.4.5. (4. Fizetési módok) A sikeres megrendelés érdekében válassza ki, mely fizetési móddal kívánja megrendelésének összegét teljesíteni.

4.4.5.1.Elektronikis bankon keresztül történő átutalást válassza akkor, ha online bankon keresztül vagy személyesen bankján keresztül bankszámlánkra kívánja a vételárat átutalni.

4.4.5.2.  Az utánvéttel történő vásárlás esetén a Vásárló otthonában a futárszolgálatban közvetlenül a termék szállításakor készpénzben fizetni a rendelés végösszegét.

4.4.5.3. Bankkártyás fizetés esetén a rendelését átirányítjuk az OTP Nyrt Bank felületére, ahol a fizetést elindíthatja.

4.4.5.4. A Webáruház fenntartja a jogot, hogy a webáruházban használatos fizetési módok körét szabadon módosíthatja.

4.4.6. A rendelés megerősítésével automatikus email-t küld rendszerünk az Ön regisztrációkor megadott email címére, amely visszaigazolja az Ön rendelését. A visszaigazolás tartalmazni fogja a megrendelt tételeket és a bruttó fizetendő összegeket, és a kiszállítási díjat. Rendelést követő 5 munkanapon belül munkatársunk információt küld, amelyben már a termék rendelkezésre állásáról, a kiszállítás napjáról ír tájékoztatást (Javasoljuk a SPAM mappa ellenőrzését! Néhány levelező levélszemétnek jelölheti a visszaigazoló leveleinket!)

Amennyiben a visszaigazolás hibás adatot tartalmaz, azt a megrendelőnek haladéktalanul, de legkésőbb 12 órán belül jeleznie kell, hogy a kiszállítást megelőzően legyen mód a korrekcióra. A megrendelésre vonatkozó emailen történő visszaigazolás az Üzemeltető és a Vásárló között létrejött szerződés tartalmát képezi, és annak emailen történő megküldése eleget tesz a 45/2015. (II. 26.) Korm. rendelet 18. § szerinti „írásbeli megerősítés” követelményének.

4.4.7. A megrendeléseket Webáruház automatikusan tárolja elektronikus formában, ezeket a vásárló később visszanézheti. Felek az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezéseinek megfelelően megállapodnak, hogy a Webáruházban eszközölt megrendelés útján létrejött szerződés írásban megkötöttnek minősül, a szerződés magyar nyelven jön létre, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre vonatkoznak a jelen ÁSZF rendelkezései. Kérés esetén megrendelésről a megrendelés számának ismeretében az Eladó másolatot küld elektronikus formában.

5. A MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSA ÉS TELJESÍTÉSE,  A TERMÉKEK RENDELKEZÉSRE ÁLLÁSA

5.1. A megrendelések feldolgozása munkanapokon 9-15 óráig történik. A megrendelés leadására a Webáruházban 0-24 óráig lehetőség van.

5.2. Általános teljesítési határidő a visszaigazolástól számított 7 munkanapon belüli teljesítést vállal.

5.3. Ha Webáruház a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, köteles erről a tudomására jutás után a Vásárlót haladéktalanul tájékoztatni, valamint Vásárló által fizetett összeget haladéktalanul visszatéríteni.

6. ÜZEMELTETŐ ÉS VÁSÁRLÓ KÖZÖTTI KOMMUNIKÁCIÓ

6.1.A Webáruház nyelve magyar. A kommunikáció magyar nyelven történik, kizárólag írásban.

6.2. Tekintettel arra, hogy a szerződés írásban megkötött szerződésnek minősül, a felek megállapodnak, hogy az Üzemeltető, valamint a vásárló közötti, a vásárló regisztrációs vagy megrendelési adatai között szereplő email címen történő kommunikáció írásbeli kommunikációnak minősül. Az Üzemeltető és vásárló közötti kommunikáció hivatalos formája email alapú írásbeli kommunikáció, azaz bármely nemű észrevételt, javaslatot, kérést esetleges panaszt a vásárló a telefonos bejelentés mellett köteles írásban megtenni, majd  az Üzemeltető legkésőbb 30 napon belül, de lehetősége szerint mihamarabb írásbeli választ ad.

7. A TERMÉKEK FELETTI TULAJDONJOG ÁTADÁSA

7.1. A Termékek feletti tulajdonjog a házhozszállításkor száll át a Vásárlóra, a rendelésben megjelölt helyen, amennyiben a Vásárló kifizette Termék vételárát. (Ennek igazolásául szolgálhatnak: leszállítás jelentése – a posta, futárszolgálat által kiadott szállítási dokumentum átvételének aláírása).

8. MEGRENDELÉSEK KISZÁLLÍTÁSA ÉS ÁTVÉTELE

8.1.Személyes átvételre az Üzemeltető a rendeléskor megjelölt helyeket biztotsítja az átvételi pontok nyitvatartási idejében.

8.1. Kiszállítás futárszolgálattal illetve postai úton történik. A megrendelt termékek kiszállítását országosan a Magyar Posta Logisztika Futárpostai Csomagküldő Szolgálat, a  Foxpost és saját futár végzi. A kézbesítés a csomag átvételétől 1-4 munkanapon belül várható. A futár 9.-17 óra között keresi fel a címzettet, ezért olyan szállítási cím megadása szükséges, ahol munkanapokon a jelzett időpontban az átvételre jogosult személy tartózkodik.

8.2. Sikertelen kézbesítés: Amennyiben kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, a szállító értesítést hagy, majd legfeljebb további egy alkalommal ismét kísérletet tesz a csomag kiszállítására.

8.3. Utánvétes fizetés a futárszolgálat munkatársánál: a megrendelt és átvett áru vételárának és szállítási költségének kiegyenlítése utánvéttel történik. Az utánvét összegét a szállító képviselőjének az áru átvételekor készpénzben kell átadni.

8.4. Kézbesítéskori ellenőrzés: A vevő köteles a kiszállítás (vagy személyes átvétel) időpontjában a csomag sértetlenségét, a termékek darabszámát ellenőrizni, és az átvételi elismervényt aláírni. Sérült csomagolás esetén a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni a hibát. Ajánlott a termék sértetlenségét is az átvételkor ellenőrizni, és mennyiségi hiány vagy sérült termék esetén a helyszínen jegyzőkönyvben rögzíteni a hiányt vagy hibákat. A futárszolgálat képviselőjével együtt kitöltött jegyzőkönyv egy példánya a Megrendelőt illeti. A szállításból adódó sérülésekért a futárszolgálat felelős, a reklamáció kizárólag jegyzőkönyvvel együtt lehetséges. A szállítás miatt bekövetkezett sérülésekért a Webáruház Üzemeltetője nem vállal felelősséget. A sérülésekből adódó reklamáció kezelésére a futárszolgálat ügyfélszolgálata jogosult.  A nem sértetlen csomagolású terméket a vásárló csak saját felelősségére veheti át. A jegyzőkönyv felvételének hiányában távollévők között kötött szerződések esetén irányadó elállási jog gyakorlására, mennyiségi kifogásra, továbbá sérült termék miatti szavatossági igények érvényesítésére a lehetőségek korlátozottak. Mennyiségi, illetve sérültség miatti reklamáció akkor fogadható el aggálytalanul, ha a csomag felbontásáról videofelvétel készül, amelyen jó minőségben, egyértelműen látszik, hogy a csomag a felvétel indulásakor bontatlan volt (a csomag minden oldala felvételre kerül), és a felvétel vágatlanul rögzíti a csomag teljes tartalmát.

8.5. Az esetleges szállítási késedelem miatt vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén az Üzemeltetővel szemben kártérítési igény nem érvényesíthető.

8.6. Amennyiben kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, ennek tényéről a szállító értesítést hagy, majd legfeljebb egy alkalommal ismét kísérletet tesz a csomag kiszállítására. A kiszállítás munkanaponként 8-17 óra között történik. A vásárló köteles olyan szállítási címet és telefonszámot megadni, ahol a fenti időintervallumban elérhető.

8.8. A megrendelő a vásárlót termék átvétele után, de legfeljebb az átvételt követő 1 napon belül köteles a terméket, annak tartalmát, a termék sértetlenségét és használhatóságát ellenőrizni.

8.9. Az átvett termékek ellenőrzését minden esetben az átvételt követő 1 napon belül kell megtenni. A termék adatlapján feltüntetett hibákon felüli hibák bejelentésére a az átvételt követő 1 napon belül van lehetőség. Abban az esetben, ha a hét utolsó munkanapján történik az áruátvétel, a reklamációt ugyanúgy 24 órán belül írásban az Ümeletető ügyfélszolgálatának email címére kell közölni.

8.10. Az Webáruház fenntartja magának a jogot, hogy a szállító partnert szabadon megválassza figyelembe véve, a futárszolgálat megválasztásával a Vásárlót a webáruházban közölt szállítási díjon felül többlettköltség nem terhelheti.  

8.11. Webárhuzázban lehetőség van Foxpost csomagautomatába történő szállítása, átvételre. A csomagautomata használatának szabályai a foxpost.hu weboldalon érhetőek el. 

9. SZAVATOSSÁG, KELLÉKSZAVATOSSÁG

9.1 Az eladó használt ruhákat, termékeket értékesít.

9.2.1.  HASZNÁLT RUHÁK adatlapján minden esetben feltüntetésre kerül a ruhák méretei, kezelésükre vonatkozó paraméterek (mosási útmutató, anyag). A termékek adatlapján fel van tüntetve a ruha állapota és ha a ruha hibás, akkor a hiba leírása. A hibával feltüntetett ruha megvásárlásakor a vásárló tudomással bír a hibáról, így a hibára vonatkozólag utólag minőségi kifogással nem élhet.  

9.2.2. A Ruha nem tartós fogyasztási cikk, s mint ilyen, az alábbi szabályozás alá esik: A nem tartós használatra rendelt termékeknél (például: cipő, egyéb ruházati termékek stb.) a szavatosság alapján érvényesíthető jog a kellékszavatosság kategória alá tartoznak.   

9.3. A Webáruház kellékszavatossági jog érvényesítési idejét 1 évben határozza meg a 2013. évi V. Törvény 6:163. § (2) alapján.

9.4 Jogos minőségi kifogás esetén az eladó biztosítja a termék javítását, illetve cseréjét, de csak abban az esetben, ha vevő számlával igazolja a termék származását.  A fogyasztó kijavítást vagy kicserélést kérhet. (A kicserélés, mint igény teljesítésének nem feltétele a javíthatatlanság.) A fogyasztó választási lehetősége csak akkor korlátozott, ha a kicserélés lehetetlen (pl. nincs azonos vagy hasonló termék a kereskedő készletében) vagy ha a csere aránytalan többletköltséget eredményezne (pl. azonnal és minimális költségigénnyel járó javíthatóság esetén).A szavatossági jogok érvényesítésének sorrendjében második helyen az árleszállítás igénylésének a lehetősége, illetőleg az elállás (azaz a vételár visszakövetelése), lehetősége áll.

9.5. A hibás terméket, amennyiben javítás mellett döntenek:  a vásárló köteles az Eladó által kijelölt telephelyre eljuttatni.

9.6.A 2013, évi V. törvény A Polgári Törvénykönyvről Magyarországon minden újonnan vásárolt termék esetében 2 éves szavatossági időt biztosít, amennyiben fogyasztói szerződés jön létre (amely a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő személy – fogyasztó – és olyan személy között jön létre, aki (amely) a szerződést gazdasági vagy szakmai tevékenysége körében köti).

A szavatosság feltételeit a Polgári Törvénykönyv és a 19/2014 (IV.210.). NGM rendelet tartalmazza. A Webáruház szavatossági kötelezettséggel tartozik, amennyiben az eladott termék a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak. A teljesítést követő hat hónapon belül vélelmezni kell, hogy a felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, ebben az időszakban a bizonyítás a Webáruház kötelezettsége. Ha a fogyasztó a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy azt ismernie kellett, a Webáruház mentesül a szavatossági felelősség alól.

9.7. Ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha az Eladó a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének az előző mondatban írt feltételekkel nem tud eleget tenni – választása szerint – megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. A kijavítást vagy kicserélést – a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. A vásárló a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles kifogását az Eladóval közölni. A közlés késedelméből eredő kárért a vásárló felelős.

9.8. Amennyiben a hibásként megjelölt termék nem rendelkezik a hibával, és a bevizsgálás alatt más hiba sem válik felismerhetővé, úgy a Webáruházat szavatossági kötelezettség nem terheli, a terméket nem cseréli, és vételárát nem térít vissza. A vásárló jogosult ugyanakkor ilyen esetben is a terméket személyesen átvenni, vagy kérni annak saját költségén történő újbóli kiszállítását.

9.9.Használt termékek esetén alapesetben az általános szabályoktól eltérően alakulnak a szavatossági jogok. A használt termékek esetében is beszélhetünk hibás teljesítésről, azonban figyelembe kell venni azokat a körülményeket, amelyek alapján a Vásárló bizonyos hibák előfordulására számíthatott. Az avulás folytán ugyanis egyes hibák jelentkezései egyre gyakoribbakká válnak, amelyek következtében azt, hogy egy használt termék ugyanolyan minőséggel rendelkezhet, mint egy újonnan vásárolt, nem lehet feltételezni. Ennek alapján a Vásárló csak az olyan hiányosságok tekintetében érvényesítheti a szavatossági jogait, amelyek a használtságból eredő hibákon felüliek, és azoktól függetlenül keletkeztek. Ha a használt termék hibás és erről a fogyasztónak minősülő Vásárló a vásárláskor tájékoztatást kapott, az ismert hiba vonatkozásában a Szolgáltatónak nincs felelőssége.

9.10.1.A termékekhez kapcsolódó szavatossági idő lejáratának számításának módja

9.10.2.1.Amennyiben a határidő napokban van meghatározva, akkor a kezdő napot nem kell beleszámítani, egyébként a határidő az utolsó nap elteltével jár le.

9.10.2.2.A hetekben, hónapokban vagy években megállapított határidő azon a napon jár le, amely elnevezésénél vagy számánál fogva megfelel a kezdő napnak; ha ilyen nap a lejárat hónapjában nincs, a határidő a hónap utolsó napján jár le.

9.10.2.3.Ha a határidő utolsó napja munkaszüneti nap, a határidő a következő munkanapon jár le.

9.10.3.Fogyasztók tekintetében fennálló jótállási feltételek:

9.10.3.1.Fogyasztó: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy ( Ptk.8:1. §3. pont ))

9.10.3.2.Fogyasztónak nem minősülő személyek tekintetében fennálló jótállási feltételek: (Fogyasztónak nem minősülő személy: minden olyan személy, aki nem tartozik a Fogyasztó kategóriába. Nem minősülnek fogyasztónak például a vállalkozások.)

9.10.4. A jótállás nem vonatkozik a a ruhán lévő gombokra, csatokra, cipzárakra, a ruhákba varrt gumira, illetve a ruhára ragasztott flitterekre és gyöngyökre amelyek rendes, mindennapi használatukból eredendő természetes elhasználódás következtében szorulnának kijavításra, illetve cserére.

10. PANASZKEZELÉS RENDJE

10.1. Webáruházunk célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a Vásárló teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben Felhasználónak/Vásárlónak mégis valamilyen panasza van a szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát a fenti e-mail címen, vagy postai levél útján is közölheti.

10.2. A beérkező panaszt Webáruházunk 30 napon belül írásban megválaszolja. A panaszt elutasító álláspontját megindokolja. A válasz másolati példányát 5 évig megőrzi, s azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatja.

10.3. Panasszal fordulhat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz is:

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.

Levelezési cím: 1428 Budapest, PF: 20.

GPS koordináták: X 19,071 Y 47,496

Központi telefonszám: +36 1 459 4800

Faxszám: +36 1 210 4677

E-mail: nfh@nfh.hu

10.4. Panasza esetén lehetősége van az alábbi békéltető testülethez fordulni:

Név: Budapesti Békéltető Testület

Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 910.

Telefonszáma: (1) 488-2131

Fax száma: (1) 488-2186

Email cím: bekelteto.testulet@bkik.hu;

10.5. Online vitarendezés: ITT érhető el

11. REKLAMÁCIÓ

11.1. Amennyiben a termék leszállításakor a termék csomagolása sérült, és a sérülésből eredő termékrongálódás történt, úgy az ÁSZF 8.4. pontjában meghatározott módon a vevő köteles a sérülést jegyzőkönyveztetni. A sérült csomagolásban érkezett sérült termék utólagos reklamációjára a szállító cégnél az átvételt követő 1 napig van lehetőség.  

11.2. A hibás termék visszajuttatása elsősorban a vevő felelőssége, ha erről előzőekben az Üzemeltetővel máshogy nem állapodnak meg.

11.3. A hibás termék garanciális ügyintézése attól a naptól kezdődik, amikor a termék az Üzemeltetőhöz megérkezik.

11.4. A hibás termék reklamációjához a Vásárlónak ki kell tölteni és elektronikus formában a megjelölt ügyfélszolgálati iroda email címére vissza kell küldeni a fogyasztó minőségi kifogásáról készült Jegyzőkönyvet.

11.5. A garanciális ügyintézésre az Üzemeltetőnek minimum 30 nap áll rendelkezésére. Amennyiben az adott határidőn belül a hiba nem javítható, az üzemeltető köteles mielőbb a javítást elvégezni.

12.  ADATVÉDELEM

12.1. Az adatszolgáltatás önkéntes és a regisztráció bármikor visszavonható.

12.2. Az Üzemeltető külön Adatvédelmi tájékoztató keretén belül határozza meg az adatkezelés folyamatát.

13. A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA

13.1. A vevő jogosult a megrendelést követő 24 órában, de legkésőbb a kiszállítás megkezdéséig a vásárlástól elállni. Ezt az igényét köteles e-mail-ben jelezni az ugyfelszolgalat@berniruhak.hu e-mail címen, az Üzemeltető ügyfélszolgálatán. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költségviselés nem terheli.

13.2. Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2015. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Vásárló a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult Vásárló 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

13.3.  A vevő az elállásra vonatkozó szándékát köteles írásban, az ugyfelszolgalat@berniruhak.hu email címre írásban bejelenteni legkésőbb az átvétel napjától számított 14 napon belül.

13.4.Vásárló köteles az árukat indokolatlan késedelem nélkül, de a szerződéstől való elállására vonatkozó értesítés Webáruház részére történő megküldésétől számított 14 napnál semmiféleképpen sem később visszaküldeni az Üzemeltető által megjelölt helyre úgy, hogy a termék csomagolásáról gondoskodik azon oknál fogva, hogy a termék szállítás közbeni sérülése minimálisra redukálódjon.

13.5.Az Üzemeltető a termék visszaérkezését és ellenőrzését követően a fenti jogszabályok értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a kifizetett összeget a Vásárló részére, beleértve a szállítási díjat is, amely összeget a vásárló által megjelölt bankszámlára utalja.

13.6.A visszatérítés nem vonatkozik a termékek visszajuttatásának költségeire.

13.7.Amennyiben a terméket használták (kimosták, hordták, bekoszolódott), az Üzemeltető követelheti a termék nem rendeltetésszerű  használatából eredő teljes kárának megtérítését. Vásárló kizárólag akkor vonható felelősségre az árukban bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az az áruk jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükségestől eltérő kezelés miatt következett be.

13.8.Bizonyos esetekben nem illeti meg az elállás joga a vásárlót:

13.8.1. Teljesen egyedi, kifejezetten a vásárló kérésére készített termék esetén.

13.8.2.Nem illeti meg az elállási jog Vásárlót olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak, azaz a fogyasztó igényeinek figyelembe vételével állítottak össze.

13.8.3.. A fogyasztó szintén nem gyakorolhatja az elállási jogát olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

13.8.4. Vásárlónak kiemelten ügyelnie kell a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli! A termék visszaérkezését követő tizennégy napon belül a Vásárló által megadott bankszámlaszámra visszatéríti Webáruház a termék vételárát, a szállítási költséggel együtt.

13.8.6 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

13.10. Irányadó rendeletek: A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2015. (II.26.) Korm. rendelet és az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelve.

13.11. Elállás nyilatkozat

14. A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA:

14.1 A Webáruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátjainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.

14.2 A Webáruház online áruház semmilyen módon nem felelős az alábbiakért, bármilyen módon is következtek be:

14.2.1. Az Interneten küldött, vagy fogadott bármilyen adat.

14.2.2. Bármilyen működési hiba a hálózaton, ami akadályozza A Webáruház online áruház normális működését és a vásárlást.

14.2.3. A kommunikációs eszközök vagy a vonal meghibásodása.

14.2.4. Bármilyen elektronikus levél vagy adat elvesztése.

14.2.5. Bármely szoftver nem megfelelő működése.

14.2.6.  Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.

14.3 A Webáruház online áruház nem vonható felelősségre semmilyen kárért, ami az áruházhoz való csatlakozás miatt következett be. Egyedül a vásárló felelős az áruházhoz való csatlakozásért és a weblapon történő vásárlásáért.

14.4 A vevő felelőssége felmérni azt, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a  behatolóktól.

14.5 A Webáruház online áruház bármikor értesítés nélkül megváltoztathatja a vásárlás feltételeit, kötöttségek nélkül módosíthat bármilyen árat vagy határidőt. A változás a weblapon történő megjelenés időpontjától lép életbe.

14.6 A Webáruház online áruház szabadon érvénytelennek nyilváníthatja a rendelését és  törölheti a regisztrációját annak, aki bármilyen formában megsérti a szabályokat. A vevő nem jogosult fellebbezni a döntés ellen.

15. SZERZŐI JOGOK

15.1. Miután Berniruhak.hu, mint weboldal szerzői jogi műnek minősül, tilos a Berniruhak.hu weboldalon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése (többszörözése), újra nyilvánossághoz történő közvetítése, más módon való felhasználása, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Webáruház írásos hozzájárulása nélkül.

15.2. A Berniruhak.hu weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni írásos hozzájárulás esetén is csak az adott weboldalra való hivatkozással lehet.

15.3. Az Üzemeltető fenntartja minden jogát szolgáltatásának valamennyi elemére, a domain-neveire, az azokkal képzett másodlagos domain nevekre valamint az internetes reklámfelületeire.

15.4. Tilos a Berniruhak.hu  weboldal tartalmának, illetve egyes részeinek adaptációja vagy visszafejtése; a vásárlói azonosítók és jelszavak tisztességtelen módon történő létesítése; bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a Berniruhak.hu  weboldalon vagy azok bármely része módosítható vagy indexelhető.

15.5. A Berniruhak.hu  név szerzői jogi védelmet élvez, felhasználása a hivatkozás kivételével kizárólag az Üzemeltető és tulajdonos írásos hozzájárulásával lehetséges.

15.6. Vásárló tudomásul veszi, hogy a felhasználási engedély nélküli felhasználás esetén Üzemeltetőt kötbér illeti meg. A kötbér összege képenként bruttó 100.000 Ft, illetve szavanként bruttó 25.000 Ft. Vásárló tudomásul veszi, hogy ezen kötbérkikötés nem túlzó, és ennek tudatában böngészi az oldalt. A szerzői jogi jogsértés esetén az Üzemeltető közjegyzői ténytanúsítást alkalmaz, melynek összegét szintén a jogsértő vásárlóra hárítja.

15.7.  A Berniruhak.hu  weboldalon található képek és szövegek a Blue Diamond Ice Kft szellemi tulajdonát képezik. Azok részben vagy egészben történő nyilvános felhasználása kizárólag a  Blue Diamond Ice Kft írásos felhatalmazásával lehetséges.

Az illetéktelen felhasználás jogi következményeket von maga után!  

15.8. Az online értékesítésekre vonatkozó hatályos jogszabály:

17/19910. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről

Központi elérhetőségeink: Blue Diamond Ice Kft, 2225 Üllő Pesti út 60 Telefon: +36 70 609 1406

Email ugyfelszolgalat@berniruhak.hu  Munkanapokon: 9-17 óráig

16. ÉRVÉNYESSÉG

érvényes:2018.05.20.-tól visszavonásig

Berniruhak.hu ASZF 2018 05 20